Fonteverde Resort & Spa, Toskana

Eleganten hotel Fonteverde, ki stoji na območju termalnih kopeli v kraju San Casciano Dei Bagni, je približno na pol poti med Firencami in Rimom. V čarobnem okolju oljk in vinogradov ponuja razkošen wellness z več bazeni s toplo termalno vodo, vrhunsko kulinariko in je odlično izhodišče za odkrivanje Toskane.

Fonteverde je kraj, v katerem se združijo umetnost, kultura in čustva. Iz Ljubljane boste do hotela z avtomobilom prišli v dobrih šestih urah. V graciozni, renesančni palači, ki so jo zgradili za Medičejskega vojvodo Ferdinanda I., je na voljo 71 ne prav velikih sob in 7 prostornih suit. Vse so razkošno opremljene, z neposrednim dostopom do spaja, okna krasijo elegantne zavese, kopalnice so obložene z marmorjem. Rezort ponuja poglede na nežno zaobljene hribe, posejane s cipresami regije Val d’Orcia.

Dan lahko začnete s kavo in značilnim italijanskim zajtrkom, ki vključuje sladice. V imenitni restavraciji Ferdinando I. bodo vaše brbončice uživale v izvrstnih toskanskih jedeh izpod rok chefa Salvatoreja Quartoja, ki jih lahko pospremite z italijanskimi vini iz njihove bogato založene vinske kleti.

Fonteverde je ultimativno spa in wellness pribežališče firenškega okoliša. Z osmimi bazeni s toplo termalno vodo privabljajo goste, ki iščejo njene blagodejne zdravilne učinke ter harmonijo duše, telesa in duha. V hotelu so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki. Še več – poseben termalni bazen je namenjen prav živalim z artritisom ali kožnimi težavami.

Ob osrednjem bazenu s prelivnim robom, ki ga obdaja velik in lepo urejen vrt, so na voljo ležalniki in senčniki. Na voljo so tudi notranji bazeni, turška kopel in teniško igrišče.

Bogat spa meni ponuja več kot 100 tretmajev, od orientalskih do estetskih, programe za fitnes in dietno prehrano. Na posestvu je tudi kapelica, namenjena romantičnim toskanskim porokam.

Izredno lepa okolica kar kliče po aktivnostih na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo in jezdenje konj. Hotel je dobro izhodišče za obisk etruščanskih katakomb in slikovitega mesteca Montepulciano, v katerem poskusite vino nobile, ki velja za eno najstarejših in najboljših italijanskih vin. Postojte še v mogočni katedrali Orvieto iz 14. stoletja in z vrha gradu San Casciano občudujte prelepo italijansko pokrajino. Med julijem in avgustom se lahko udeležite kulturnega dogodka – Puccini Opera Festival. Zanimiv je tudi obisk vasice Pienza s komaj 2.230 prebivalci, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Na seznam lahko dodate še nakupovalno »terapijo« v nakupovalnem središču The Mall. Pred vrnitvijo v domovino okusite še rdeče vino Brunello di Montalcino, ki ga proizvajajo v majhnem toskanskem mestecu Montalcino v srcu Val d’Orcia.

Fonteverde je član hotelske verige The Leading Hotels of the World (soba 1/2 z zajtrkom 382 €).