Four Sesons Hotel Doha

Biser luksuznega bivanja, svetovno prepoznane gostoljubnosti in storitev na najvišji ravni, Four Seasons Hotel Doha, letos praznuje 13. rojstni dan. Idealno postavljen na zasebni beli peščeni plaži katarske prestolnice Doha je priljubljena izbira poslovnežev in počitnikarjev.

Z desetimi restavracijami in lounge bari, trinadstropnim spa in wellness središčem, sedmimi bazeni ter zasebno plažo je Four Seasons Hotel Doha odlična izbira za najzahtevnejše goste, ki obiščejo kraljevino Katar. Hotel s podobo razkošnega rezorta v 17 nadstropjih ponuja 175 sob in 57 suit. Na velikem hotelskem posestvu in prostranih javnih prostorih ne boste imeli občutka gneče, saj sta prav mir in velika mera zasebnosti pomembni prednosti, ki ju hotel zagotavlja svojim gostom. Če boste imeli v hotelu na trenutke občutek, da ste v Španiji, so arhitekti in notranji opremljevalci prostorov svoje delo odlično opravili. Svoj navdih so našli v španski palači Alhambra ter temu slogu dodali še lokalne, arabske elemente.

Gurmani lahko v okviru restavracij z žlico prepotujete svet. Na voljo so italijanska, japonska, arabska in azijska kuhinja. Najnovejša pridobitev je sodobna japonska restavracija Nobu Doha, ki je največja na svetu (2.415 km2), njen ustanovitelj pa je svetovno priznani chef Nobuyuki »Nobu« Matsuhisa. Lokal je z neprekosljivim pogledom na Arabski zaliv tudi najbolj vroč lounge in nočni klub na strehi v Dohi.

Tisti, ki radi dlje spite, lahko izbirate med dvema priljubljenima poznima zajtrkoma: Four Seasons Brunch in Nobu Brunch. Pravi duh Arabije pa lahko vdihnete ob kajenju šiše, in sicer v loungeih Shisha Terrace, The Pier in Arabica Cafe.

Hotel je namenjen tudi družinam – otroci se lahko skozi igro zabavajo in učijo v prostoru Kids For All Seasons. S seboj lahko vzamete tudi svojega štirinožnega prijatelja, ki ne presega teže 27 kg. Tudi njega bodo kraljevsko razvajali, tako z ležiščem kot s hrano in priboljški.

Razkošno spa in wellness središče na 3.345 km2 oblikovno in vsebinsko sloni na petih elementih: voda, les, zemlja, kovina in ogenj. Ob obisku preizkusite tretma z njihovim podpisom – pet elementov v harmoniji (2,5 h 365 €). Svoj spa pa si lahko pričarate tudi v kopalnici sobe ali suite, saj vam butler pripravi kopel, po kateri boste prerojeni in pripravljeni na novi dan, pa naj gre za odkrivanje mesta z okolico ali poslovno srečanje.

Preden se poslovite od sanjskega hotela, se ne pozabite fotografirati pred najrazkošnejšem cvetličnim aranžmajem v hotelskem preddverju (soba 1/3 188 €+).