Gran Canaria Vulkanski otok za aktivne

Gran Canaria je ustvarjena za aktivne. Otok vulkanskega nastanka in okrogle oblike s premerom okoli 50 km ponuja več kot 80 plaž in naravo, ki se naglo spreminja do najvišjega vrha, Pico de las Nieves. Barbaro Vrezovnik so očarale neskončne sipine in ležeren življenjski slog otočanov.

V štirih urah in pol s treviškega letališča priletite na drugi največji Kanarski otok, Gran Canaria, ki leži 150 km od afriške obale (povratna vozovnica 130 €+). S prijetnim podnebjem skozi vse leto privablja številne Evropejce, ki si želijo zmerno tople in sončne dni.

Las Palmas 

S partnerjem sva na letališču najela avtomobil in se po avtocesti podala severno, proti 22 km oddaljeni otoški prestolnici Las Palmas (7-dnevni najem 105 €+). Mesto z mrežo pravokotno prepletenih in enosmernih ulic sva obvladala že po nekaj ponovitvah. Avtomobil sva parkirala na javnem parkirišču Saba (24 h 22 €) in se nastanila v nedavno odprtem hotelu Design Plus Bex Hotel. Izbrala sva ga, ker je nov in dizajnerski, zaradi zanimive zgodbe – odprli so ga v prostorih nekdanje banke, ter zaradi dobre lokacije. Do ene najbolj priljubljenih evropskih mestnih plaž, Las Canteras na zahodni obali Las Palmasa, je oddaljen 700 m, 50 m od restavracij in 600 m od nakupovalnega središča El Corte Inglés. V neposredni bližini je živahen mestni park Santa Catalina s središčem za obiskovalce, ob njegovem robu pa znanstveni muzej in planetarij Elder. Do novega akvarija Poema del Mar, ki je vreden obiska, je približno kilometer (vstopnina odrasli 25 €, otroci nad 4 leti 17,50 €).

Design Plus Bex Hotel

Design Plus Bex Hotel je svoja vrata odprl februarja letos in v hipu postal priljubljena izbira za poslovneže in počitnikarje (soba 1/2 z zajtrkom 100 €+). Med 97 sobami dveh kategorij sva izbrala sobo Superior, ki se od Deluxe razlikuje le po tem, da je v njej aparat za kavo Nespresso, na strešni terasi pa sva imela vsak dan v dobrem koktajl. V hotelu, ki so ga odlično obnovili v samo 9 mesecih in mu nadeli artdekojevski videz, je bila nekoč banka Banco Exterior de España, po kateri je hotel prevzel ime Bex. To je tudi glavna tema hotela, pa naj gre za več metrov veliko zlato palico, ki je recepcijski pult, stebre v preddverju v obliki kovancev, ki držijo več kot 10-nadstropno stavbo, vrata v sobe zaradi kljuke spominjajo na vrata sefa. Hotel v kletni restavraciji ponuja odlične samopostrežne zajtrke, pri čemer v eno od sob še danes vstopite skozi pristna debela vrata sefa, le zlatih palic ni več tam. V vsakem nadstropju je izobešena slika največjih bančnih roparjev, kot so Bonnie in Clyde ter Billy the Kid. Sobe so razkošne in v njih ne manjka zlatih elementov. Design Plus je nova znamka razkošnih in dizajnerskih hotelov verige FTI Touristik.

Celoten članek lahko preberete v reviji 39, poletje 2018.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.