Luksuzna črna steklenica bučnega olja Kocbek v prestižni dubajski restavraciji

V restavraciji JB v Ljubljani smo bili na predstavitvi nove luksuzne steklenice bučnega olja Kocbek, ki je s svojo zgodbo prepričala arabski svet.

Mednarodno priznan in večkrat nagrajen slovenski oblikovalec Gregor Žakelj je prepoznal družinsko tradicijo oljarne Kocbek, ki sega v leto 1929 in še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združene v dobri kakovosti. Dobro in po starem delajo še danes in prav slednje je razlog, da je nastala zgodba, ki so jo zapisali na najvišji stolpnici na svetu –  v restavraciji At.Mosphere v Dubaju. Tam je njihova nova in unikatna steklenica izjemnega bučnega olja postala del njihovega jedilnika.

Luksuzno črno steklenico so izdelali v steklarni Hrastnik za zahtevnejši trg. Ekskluzivni in unikatni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo je iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin. Postavljena je v škatlo iz starega stoletnega hrastovega lesa. Njihovo steklo je najbolj neoporečno za bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži.

Ekološko bučno je iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortirajo in jih zmeljejo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 89 leti. 

Na steklenici je tudi poseben znak, povzet iz prvega žiga (štampiljke) Alojza Kocbeka in njegovih inicialk, katere izvedba bo za arabski trg tudi v zlati ploščici čistine 999,9. Steklenica vsebuje pipeto, s katero se olje nanaša na hrano po kapljicah in se ne izliva iz steklenice. Pipeta služi kot zamašek steklenice in je pripomoček kuharskim mojstrom, da z njo dekorirajo krožnike.

Cena za luksuzno črno steklenico z vsebino 350 ml je 350 evrov, ali drugače, za vsako dragoceno kapljico, ki kapne iz pipete, je treba odšteti evro.

Oljarna Kocbek s svojimi ambasadroji Tomažem Kavčičem, Janezom Bratovžom in Ano Roš s to steklenico že predstavlja svojo zgodbo tudi na njihovih jedeh.