Oddih v Prekmurski vasi Ajda

Po poslovno zahtevnih mesecih sva s partnerjem hrepenela po oddihu. V kovček sva zložila športno-elegantna oblačila in obutev ter kopalke in se z avtomobilom zapeljala do novih hišk Prekmurske vasi Ajda v Moravskih Toplicah.

Po tem, ko sem jih prvič videla v foto galeriji spletne strani hotelske skupine Sava Hotels & Resorts, sem se vnovičnega obiska prekmurske ravninske pokrajine s termo-mineralno vodo, srečanja s prijaznimi prebivalci in okušanja odlične kulinarike še toliko bolj veselila.

Prijava in namestitev

Po dobrih dveh urah vožnje iz prestolnice (190 km), z obveznim ritualnim postankom na kavi ob avtocesti, sva prispela v turistični kompleks Term 3000 v Moravskih Toplicah.

Avtomobil sva parkirala pred hotelom Ajda in se na hotelski recepciji prijavila za bivanje v Prekmurski vasi Ajda. Prijazna receptorka nama je z zemljevidom v roki razložila razporeditev objektov, nato pa sva z avtomobilom sledila vozniku golfkarta do dve minutki oddaljenih ličnih lesenih hišk (najem hiške 1/3 + 1 oseba za 2 nočitvi s polpenzionom 306 €+).

Razporejene so v več vrst, s pogledom na golf igrišče Livada, in so sodobna različica tradicionalnih cimprač. Krite so s trstiko in zaradi izdatnih steklenih površin v prostor spuščajo veliko svetlobe. Bivanje v premišljeno opremljenem dnevnem prostoru, ki se nadaljuje na teraso, je zato še udobnejše. V toplih dneh se večina zadržuje na terasi, ob hladnejših pa je pogled na naravo iz postelje ali izza jedilne mize še posebej čaroben.

Slednje sva izkusila že naslednje jutro, ko so nama ob dogovorjeni 8. uri dostavili košaro z zajtrkom za dva (hiške so za 3 do 4 goste, z dodatnim ležiščem za otroka). Ko sem odgrnila servieto, so se mi oči zasvetile ob lokalnih delikatesah, jogurtih, napitkih in namazih, vonj po svežem kruhu pa je preplavil prostor. V priročni kuhinjici sva si skuhala turško kavo in kraljevski zajtrk je bil popoln. Ker kljub lačnim očem vsega nisva zmazala, sem dobrote zložila v hladilnik, za kasneje … Spočita, zadovoljna in polna energije sva se v hotelskih kopalnih plaščih odpravila na sproščujoče kopališče Termal.

Harmonija kopališča Termal

Med vsemi bazeni bazenskega kompleksa Term 3000 nama je najbolj ugajala estetika in sproščujoča energija obnovljenega kopališča Termal, katerega zgodbo je spisala Mateja Vavtar, intuitivna svetovalka. Kopališče združuje štiri osnovne elemente narave. Poleg glavne dragocenosti Moravskih Toplic, termo-mineralne vode (element vode), so tam še štirje kristali (element zemlje), finska savna (element ognja) in počivališče, kjer so naju božale umirjene frekvence štirih osnovnih barv svetlobe (element zraka).

Najine, od računalniških in drugih zaslonov utrujene oči, so božali tudi zeleni odtenki golf igrišča Livada, sicer pa sva čas namenila tudi spoznavanju arhitekture in umetniških del Murske Sobote.

Kulinarika

Prekmurje je znano po odlični kulinariki. Poleg kraljevskega zajtrka v košarici v zavetju najine hiške sva v lokalnih okusih uživala tudi v samopostrežni restavraciji hotela Livada Prestige, ki je edini petzvezdični hotel v Prekmurju.

Če ste gurmani kot midva, boste piko na i naredili z obedom v gostilni Rajh, ki jo z možem Damirjem vodi Tanja Pintarič, ali v gostilni Tramšek, v kateri ustvarja Jelena Tramšek, za dobro voljo gostov pa skrbi izjemen gostinec Zvonko Šela.