Storie Veneziane – pet vonjev prestiža

Švicarska družba Valmont se s svojo prestižno linijo parfumov poklanja Benetkam. Pet čutnih unisex dišav Storie Veneziane – vsaka s svojo zgodbo – vas popelje v to prelepo zgodovinsko mesto. Razkošje se nadaljuje tudi v oblikovanju stekleničk – te so izdelali iz muranskega stekla, pokrovčke pa oblekli v najboljše italijansko usnje. Umetniški in zbirateljski kos, ki traja večno (100 ml 390 €, Maxi). 

Verde Erba I  je navdihnil beneški otok Pontile Sant’Elena, ki je ob zori najbolj svež in občutljiv. Z vonjem eksotičnega spomladanskega šopkašpanski bezeg, papirus, vanilja – ustvari občutek svobode.

Alessandrite I je navdihnil ikonični razstavni prostor beneškega bienala L’Arsenale. Aldehidi ovijejo cvetje bergamotke in jasmina v radosten in lesketajoči val.

Rosso I, ki ga je navdihnila razkošna beneška palača San Francesco Della Vigna, prinaša orientalsko cvetje, damaščansko vrtnico in jagodičje. To je mogočen in senzualen vonj.

Gaggia Medio I so navdihnile resnične Benetke, v skrivnostnem in manj poznanem predelu Dorsoduro.  Janatarjeve senzualne note se povežejo s kardamomom in sandalovino. Vse ni razkrito.

Blu Cobalto I je odslikava trga Campo San Moise, je inkarnacija beneškega razkošja v baročnem slogu. Prefinjeni kobalt, pačuli, kakav in opoponaks ustvarijo orientalsko gurmanost.