Garmisch-Partenkirchen Z vlakom na najvišja smučišča Nemčije

Igor Fabjan je svetovno znano zimsko športno središče Garmisch-Partenkirchen dolgo povezoval z mondenim razvajanjem in olimpijskimi igrami, ki so leta 1936 oba kraja potisnile v središče zanimanja športnih navdušencev. Ob obisku pa ga je najbolj navdušila bližnja in najvišja nemška gora Zugspitze.

Razvajanje z razgledom

Dobrih pet ur vožnje po očiščenih cestah je bilo dovolj, da sem na sončno dopoldne obnemel ob pravljičnem pogledu na mestece, ugnezdeno pod visokimi gorami. Pravzaprav gre za dva kraja, ki sta se združila pred desetletji, o čemer priča tudi ime Garmisch-Partenkirchen.

Hotel Obermühle Boutique Resort je bil prav tak kot na privlačnih spletnih straneh (soba 1/2 125 €+). Prijetno domače vzdušje na recepciji je bilo odličen uvod v nekajdnevno bivanje. Družinski hotel s skoraj stoletno tradicijo ponuja odlično kombinacijo bavarskega gostoljubja, tradicionalnega videza in moderne opreme. Ker imam rad rustikalno pohištvo, sem izbral sobo comfort deluxe. Prostorna soba, delno odeta v les starinskega videza, se je ponašala z balkonom in božanskim razgledom na visoko gorsko verigo. Za uživanje v razgledu ob prihodu ni bilo časa, saj so me že vabile gastronomske skušnjave hotelskega chefa. Na jedilnem listu me je navdušila kombinacija lokalnih jedi (dunajski zrezek 24 €) s pridihom eksotike. Izbral sem rahlo pikantno škampovo juho s kokosovim mlekom. Sledila je hrustljavo zapečena postrv, za sladico pa pečena jabolka z medom in cimetom. Tudi restavracijo zaznamuje les na stenah in stropu, všeč pa mi je bila stenska poslikava življenja v preteklosti. Zvečer je za romantično vzdušje in prijetno toploto poskrbel odprt kamin. V hotelu sem naslednje dni preživel več časa, kot sem nameraval. Tudi po zaslugi odlične hrane, wellnessa in notranjega bazena z veliko stekleno panoramsko steno.

Ob plačilu prenočišča sem brezplačno prejel mestno turistično kartico GaPa Card, s katero sem lahko uporabljal primestni vlak in avtobus. Izkoristil sem tudi nekaj popustov v športnih dvoranah, trgovinah in gostinskih lokalih. Kartica mi je prišla prav, čeprav v hotelu nudijo brezplačen prevoz do mestnega središča in bližnjih smučišč.

Celoten članek lahko preberete v reviji 41, zima 2018/19.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.