Si drznete na »Murder Mystery« tematsko večerjo Kvantum Brezčutja?

Ekipa revije Potovanja in Stil je v soboto zbrala pogum in obiskala premiero Kvantum Brezčutja, »Murder Mystery« tematsko večerjo, ki sta jo v Slovenijo po navdihu iz Velike Britanije pripeljala David in Vesna Starina. Z njo sta na slovenski trg pripeljala nekaj svežega in edinstvenega.

Osrednja zgodba večerje je namišljen umor, ki ga obiskovalci rešujejo v družbi petih profesionalnih igralcev. Da ne bi tavali v črni luknji, smo pred pričetkom dogodka prejeli navodila in kratek opis zgodbe. 

»Hladne vojne je konec, obdobje terorizma pa jenjuje. Končno se bosta prvič po mnogih letih vohunjenja in proti-vohunjenja sestali kriminalna združba S.P.O.O.K.T.E.R. in MI6 z namenom, da poiščeta mirno rešitev. Napredek pri pogajanjih je počasen, čas mineva in ravno ko se zdi, da se vse odvija, kot je treba, M-a raznese bomba! Lahko ponovno vzpostavijo red? Lahko najdejo novega M-a? Ali lahko na pogajanjih prisotni gostje razkrijejo veleuma, ki je odgovoren za to najbolj drzno kriminalno dejanje, še preden bo prepozno?« 

Med pogostitvijo s prigrizki in penino v ljubljanskem hotelu Austria Trend, je postopoma k nam, eden po eden pristopil vsak od petih igralcev. S pogovori smo uspeli spoznati njihove like in se kmalu tudi sami vživeli v igro. Pojavljati so se začeli že prvi namigi o tem, kdo je videti najbolj sumljiv in pretkan, a zgodba je bila šele na začetku.

Kmalu smo vstopili v prostor z osmimi mizami in se posedli po že vnaprej določenem sedežnem redu. Ko so nam postregli s pijačo in predjedjo, smo bili priča prvemu aktu, v katerem se je zgodil umor agenta MI6. Jasno je bilo, da ga je zakrivil eden od igralcev, a kdo? Med večerjo so igralci za kratek čas prisedli k mizi in z nami spregovorili peščico besed. Mi smo si z njihovimi namigi, ki so nam jih podali, ustvarili mnenje o tem, kdo bi lahko zakrivil umor.

Zgodba se je nenehno zapletala in postajala vse bolj napeta in skrivnostna. Tisti liki, ki so do zdaj delovali nedolžno, so dobivali nove obraze, spletke so se vrstile ena za drugo, dokler se ni popolnoma nepričakovano zgodil še en umor!

Med glavno jedjo smo se s člani naše skupine posvetovali o osumljencih. Ga je morda zakrivil tajni agent iz konkurenčne agencije? Je morilka ljubosumna ljubica ali ambicije željna tajnica? Vsi v skupini smo bili drugačnega mnenja in zagovarjali svoje argumente o domnevnem morilcu.

Po tem, ko smo se posladkali s sladico, je sledil vprašalnik, v katerem je vsaka od skupin morala izdati imena obeh morilcev. Čeprav nobena ni uspela razrešiti umora prvega, smo se vsi strinjali, da rešitev sploh ni bila lahka. Razvozlalo naj bi jo le 10 % obiskovalcev. Štiri ekipe so pravilno ugotovile morilca za drugi umor.

Večer je bil nadvse zabaven. Navdušili so nas z novim pristopom tematskih večerij in gotovo se kakšne vnovič udeležimo.