Vrhunska kulinarika in bogat zimsko-adventni program na Kvarnerju

Veseli december na Kvarnerju spremlja zanimiv zimsko-adventni program, ki vabi ljubitelje božičnih festivalov in vrhunskih kulinaričnih zgodb.

Kvarner je namreč regija, kjer je zgoščeno največ vrhunskih restavracij na majhnem prostoru, ki že leta tvorijo vrh hrvaške gourmet scene. Najboljše so združene pod oznako Kvarner Gourmet; med njimi pa zagotovo izstopa restavracija Rivica, ki se ponaša z že več kot 80-letnim delovanjem.

Vrhunski kvarnerski kuhar Dražen Lesica v svoji restavraciji Rivica na Krku že okroglih 30 let vsak december prireja Dneve bakalara “Dani bakalara”. Gostu nudi bogat izbor domiselnih jedi s polenovko, ki jim je dodal moderen pridih, pri katerem so kombinacije npr. pri polenovki s tartufi in polenovki z gosjimi jetri, zares božanske!

Dnevi bakalara bodo letos potekali od 7. do 22. 12. 2018. Obljubljajo številna presenečenja, zaradi katerih je vredno, da jih v decembru obiščite v Njivicah.

Vrhunske kulinarike pa seveda ni brez odlične čokolade, ki jo lahko okušate na najslajšem dogodku v Opatiji – Festivalu čokolade. Ta bo potekal od 7. do 9. 12. 2018. Razstavni in prodajni del Festivala čokolade se bo dogajal v Kristalni dvorani hotela Kvarner, v katerem bo vsak proizvajalec predstavil svoje edinstvene, sladko-čokoladne dobrote. Privlačen program, ki bo zajemal interaktivne delavnice, čokoladni spa, zanimiva predavanja, degustacije in koncerte, pa se bo odvijal v vseh hotelih in restavracijah v Opatiji. Več o programu si preberite na www.visitopatija.com/festival-cokolade.

Znamenite adventne sejme lahko obiščete v Opatiji in Crikvenici ter na otokih Lošinj, Rab, Krk ali celo v Gorskem Kotarju, kjer po celotni regiji potekajo zabavno-glasbeni programi, otroške delavnice, na voljo so igralnice in drsališča. Ljubitelji narave in pohodništva pa se odpravite na izlet v Gorski Kotar, ki predstavlja popoln oddih za dušo in telo ter obiskovalca razvaja z neokrnjeno naravo in obilico možnosti za šport.