Maksim Mrvica prihaja v Ljubljano

Pianist svetovnega kova, Maksim Mrvica, se po treh letih vrača v Ljubljano.
17. marca bo zavzel oder Cankarjevega doma“Slovensko občinstvo me je vedno zelo lepo sprejelo. Dolgo me ni bilo, zato upam, da bo tudi tokrat tako,” je nedavno povedal na tiskovni konferenci.

Maksim je nedvomno eden najpopularnejših crossover pianistov na svetu. Zadnja leta je njegova kariera dobila povsem novo dimenzijo, pravi razcvet pa je doživela na azijskih tleh, kjer ga povsod pričakajo s stoječimi ovacijami. Maksim pa jim ne ostaja dolžan, zato je tudi na svoji največji kitajski turneji doslej, ki je sledila izidu njegovega najnovejšega albuma New Silk Road v lanskem letu, vključil več tradicionalnih azijskih instrumentov in melodij v želji, da bi koncerti poslušalce odpeljali na veličastno glasbeno potovanje starodavne trgovske poti, ki spaja dva svetova. Z aktualnim singlom New Silk Road se je predstavil na Spring Gala Showu, ki ga je v namen proslave kitajskega novega leta prenašala televizijska postaja CCTV. Za omenjeni televizijski spektakel, ki ga je spremljala skoraj milijarda gledalcev, mu je pripadla posebna čast, saj je bil izbran med le peščico svetovno znanih glasbenikov. 

Virtuoz je v veliki meri zaslužen, da so klavirske koncerte začele obiskovati tudi mlajše generacije, saj z združevanjem popularne in klasične, filmske ter elektronske glasbe in ekstravagantnimi nastopi očara tudi najzahtevnejše obiskovalce.