Kvarner Oddih z misijo: zdravje

Morje, sonce in čist zrak, prepojen z aerosolom in vonji aromatičnega sredozemskega rastlinja ter kulturno bogastvo vabijo k obisku Kvarnerja. Poleg sprostitvenih in drugih preventivnih programov je regija zelo močna tudi v ponudbi vrhunskih zdravstvenih storitev.

Zdravstveni turizem ima v Kvarnerju dolgo tradicijo. V drugi polovici 19. stoletja je avstro-ogrska monarhija odprla klimatska zdravilišča, kopališča in hotele ter z infrastrukturo poskrbela, da so evropski veljaki in mednarodna elita začeli obiskovati Opatijo, Crikvenico, Veli in Mali Lošinj, Rab ter Skrad in Delnice.

Med Slovenci zelo priljubljena destinacija, ki ponuja tek, pohodništvo, kolesarjenje po pobočjih Učke, v Gorskem kotarju ali na otokih Krk, Rab, Cres ter Lošinj, je vse bolj zanimiva tudi kot destinacija zdravstvenega turizma.

Na otoku Lošinj, z mestecema Veli in Mali Lošinj, ki sta proglašeni za klimatski zdravilišči, lahko dihate čist zrak prve kakovosti in uživate v stimulativnem podnebju, ki spodbuja delovanje imunskega sistema. Razvili so tudi protistresne programe, programe za čiščenje organizma in obnovitev energije. Opatija letos praznuje 170. obletnico turizma, ko so tam odprli prvo morsko zdravilišče in kopališče na Jadranskem morju. Elegantno mesto navduši z bogato arhitekturo in vegetacijo. Na opatijski rivieri hoteli ponujajo raznolike velnes programe, ki so vezani na dobro počutje, zdravje, kondicijo ter lep in zdrav videz. Ko govorimo o wellbeingu, ne moremo mimo zdrave sredozemske prehrane, ki vsebuje ribe, sire in jogurte, stročnice in žitarice, oljčno olje, veliko sadja in zelenjave. V slikovitem Lovranu ponujajo programe zdravega spanja. Gorskemu kotarju zaradi obsežne pokritosti z gozdom pravijo zeleno srce Hrvaške. Zelenje privlači vse, ki hrepenijo po miru in tišini v naravi. Crikveniška riviera je s Crikvenico, Selcem, Dramljem in Jadranovom pomembna turistična destinacija, znana po ustanovi, v kateri zdravijo dihala in lokomotorni sistem ter izvajajo rehabilitacijo s poudarkom blagodejnih učinkov morske vode ter ponujajo velnes programe. Tudi sončni otok Rab je znan po izjemno ugodnih mikroklimatskih pogojih. Če želite občutiti blagodejne učinke morskega blata, obiščite plažo Meline v Šilu na otoku Krku.

Zelo pomemben segment zdravstvenega turizma v Kvarnerju so stomatološke storitve. Številne certificirane stomatološke klinike in zobozdravstveni centri ponujajo najširši nabor storitev. Visokokakovosten strokovni kader pri svojem delu uporablja vrhunske materiale. S tem in z ugodnimi cenami so konkurenčni na evropskem in svetovnem trgu.