Asus ZenFone 6, DJI Osmo Action & Audeze Mobius

Medtem ko se drugi proizvajalci igrajo z manjšanjem in premikanjem zarez za umestitev kamere za sebke na sprednjo stran telefona, se je Asus pri svojem paradnem telefonu ZenFone 6 odločil za preprostejšo rešitev. Motorizirani flip-up modul omogoča, da dve kameri, 48 MP in ultraširoka 125° 13 MP, uporabljamo v standardni ali selfi vlogi. Telefon tako omogoča nemoteno uporabo 6,4-paličnega zaslona od roba do roba, 5000 mAh baterija pa obljublja delovanje daleč v drugi dan (499 €+).

DJI je s kamero Osmo Action napovedal oster boj na tržišču akcijskih kamer. Na prvi pogled je precej podoben največjemu tekmecu GoPro Hero 7, vendar prinaša kar nekaj nadgradenj. Med njimi najbolj izstopa dodaten zaslon za sebke na sprednji strani. Poleg HDR-snemanja v ločljivosti do 4K s 60 slikami na sekundo je omembe vredna tudi odlična stabilizacija slike, ki so jo v podjetju razvili za uporabo na dronih. Pri kameri pogrešamo integrirani GPS (379 €).

Audeze Mobius poskrbi za popolno potopitev v igre in filme. 3D-emulacija zagotavlja dinamičen prostorski zvok vseh najbolj razširjenih zvočnih možnosti, od 2.0 do 7.1, integrirana tehnologija Waves Nx pa zazna in prilagodi zvok z vsakim premikom glave. Poleg priporočljivega (A ali C) USB-vhoda omogoča tudi priklop prek analognega 3,5 mm vtiča in modrozobo brezžično povezljivost. Na voljo je v modri in bakreni različici (399 €).