Krf Grški temperament in lahkotno uživanje

Preprostost bivanja, tradicionalno, ležerno in veselo življenje med temperamentnimi ljudmi – to je otok Krf. Maja Novak ugotavlja, da kljub preprostosti zahtevnemu obiskovalcu ponuja luksuzno preživljanje počitnic v petzvezdičnih namestitvah in kulinarična doživetja v odličnih restavracijah.

Svoje dni sem uživala na sedežu motornega kolesa in raziskovala gričevja, ki so razkrivala poglede na samotne, skrite plaže, ter z motornega čolna skakala v kristalno čiste turkizne lagune. Podnevi sem se hladila z močno grško ledeno kavo, ob večerih pa sem uživala v vseh odtenkih grške tradicionalne kulinarike ter plesala sirtaki ob boku dobrovoljnih in energičnih domačinov.

mesto Krf ob sončnem zahodu

Prihod na otok

Na Krf je najlažje prileteti z letališča v Benetkah z letalsko družbo Aegean Airlines, ki od maja do septembra tja leti pogosteje kot sicer (povratna karta 300 €+). Za prevoz po otoku priporočam skuter, s katerim boste dosegli vse otoške kotičke (tedenski najem 100 €+). Morda pa se počutite varnejši v avtomobilu, kar je prav tako dobra izbira. Avtobus je ugoden, saj lahko za le 5,50 evra kupite dnevno karto (modri avtobusi) z neomejenim številom voženj po otoku. Če pa imate v sebi malce pomorske žilice, a v žepu nimate dovoljenja za motorni čoln, brez skrbi. Za najem motornega čolna, ki ima manj kot 30 konjskih moči, na Krfu ne potrebujete dovoljenja in si tako lahko popestrite počitnice z raziskovanjem okoliških plaž ter uživanjem na morskih valovih (dnevni najem za 5 do 6 oseb 50 €+).

Celoten članek lahko preberete v reviji 43, poletje 2019.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.