Majorka Slikovit otok z romantičnim šarmom

Majorka, največji Balearski otok Španije, svoj sloves upravičuje s številnimi arhitekturnimi in turističnimi znamenitostmi, prelepimi peščenimi plažami in skritimi kotički. Mojco Mitev je v hipu prevzela in očarala.

S partnerjem in hčerko smo se na otok odpravili v lastni režiji. Da bi njegov utrip doživeli v celoti, smo prenočišča izbrali na različnih lokacijah. Po nekaj več kot dve uri trajajočem večernem letu nam je zaradi močnega vetra v drugem poskusu naposled le uspelo pristati (povratna vozovnica z Dunaja 40 €+). V trenutku, ko smo zakorakali skozi vrata letališča in zagledali slikovit prizor s palmami obrobljene promenade, smo se zavedali, da so vse skrbi za nami in da začenjamo enotedensko pustolovščino.

El Arenal

Pozno zvečer smo se navdušeni namestili v modernem, lansko leto zgrajenem hotelu Whala! Fun (soba 1/2 z zajtrkom 75 €+). Prvi sončni žarek je oznanil jutro. V lično opremljeni restavraciji smo se okrepčali z okusnim in raznovrstnim zajtrkom in začeli novi dan. Lokacija hotela je odlična, saj smo po le nekaj metrih ugledali prizor, ki je bil lepši kot na reklamnih fotografijah – Playa de Palma je ena najlepših in najdaljših peščenih plaž otoka. Ponaša se z mogočnimi palmami, drobnim belim peskom in turkizno obarvanim morjem. S svojo pristnostjo vabi na dolge sprehode, kolesarjenje ali preprosto uživanje ob čudovitem pogledu na potovanje morskih valov proti obali, ki se krotko razlivajo in umirijo v pesku. Za trenutek smo se ustavili, v baru naročili velik latte machiatto (5 €) in se prepustili sproščenemu vzdušju.

Celoten članek lahko preberete v reviji 43, poletje 2019.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.