Moj dom – Tasmanija

Rebeka Hren Dragolič se je marca letos z družino preselila v Tasmanijo, natančneje v glavno mesto Hobart. Iz želje po selitvi v Avstralijo se je rodilo iskanje službe v različnih manjših krajih dežele »tam spodaj« in se sklenilo s Tasmanijo, ko je njen mož, zlatarski mojster, tam dobil službo.

Kaj tam počnete?

Sem profesionalna klasična glasbenica, pevka in flavtistka, preživljam pa se tudi s poučevanjem. V Hobartu sem imela v okviru turneje projekta Art Circle Residence v organizaciji nemške Ambasade v Canberri nekaj uspešnih koncertov že pred selitvijo, zato sem tu poznala že nekaj glasbenih kolegov in organizatorjev dogodka, s katerimi sem ostala v dobrih odnosih.

Mož Peter je po poklicu zlatarski mojster in dela v zelo priznani zlatarski delavnici v mestnem središču. Oba sva tudi strastna raziskovalca, vedno iščeva nove poti in povezave. Trenutno nama diši butično turistično povezovanje Slovenije in Tasmanije. Mogoče bomo to zgodbo dopolnili tudi kulinarično. Konec koncev obe državi nudita visokokakovostne produkte. Tasmanija je dežela s številnimi potmi in to nama je zelo všeč. Dežela popolnoma ustreza naši trenutni potrebi po veliki življenjski spremembi. Otok je res čudovit.

Celoten članek lahko preberete v reviji 43, poletje 2019.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.