Wimbledon in Wimbledon Village Londonska oaza užitkarjenja in miru

Wimbledon, območje Londona, ki je slavno predvsem zaradi teniških turnirjev, skupaj z Wimbledon Villageom predstavlja čudovit splet različnih kultur. Vesna Hauschild, ki je tam živela, pravi, da je to kraj užitkarskega nakupovanja, predajanja naravi in spoznavanja mestnega utripa v številnih kavarnah in restavracijah.

Wimbledon leži v tretji coni londonske podzemne železnice na District Line in je ravno prav oddaljen od prve cone oziroma strogega mestnega središča (15 minut z vlakom s postaje Waterloo), da prebivalci še lahko uživajo v miru, ki običajno preveva tovrstna lepo urejena družinska naselja. Kraj je zelo varen in se po njem lahko brez težav sprehajate tudi sredi noči. Parki, prikupne uličice z neodvisnimi butiki, velike trgovske verige in številne možnosti za kulturno udejstvovanje vas bodo začarali.

Nakupovalni paradiž

Na osrednji ulici The Broadway najdete poleg številnih Slovencem že poznanih trgovin z oblačili in obutvijo tudi mojo nakupovalno meko Tk Maxx, ki ponuja različne izdelke priznanih blagovnih znamk po neverjetno dostopnih cenah. Wimbledon ima dve trgovski središči; Centre Court v slogu manjšega Cityparka ponuja od nakita, pohištva do oblačil; še malo naprej po ulici pa stoji bolj prefinjena nakupovalna hiša Ellys, ki je nastala leta 1876 in po ureditvi precej spominja na slovensko Namo. Danes tam domujejo top modne ikone, brezplačni osebni stilist pa vam pomaga izbrati dizajnerske kose, ki vam najbolje pristojijo. Če vam je tako kot meni blizu angleški oblikovalec Ted Baker ali si želite najprestižnejšo svetovno kozmetiko, je to pravi kraj za vas. Ob koncih tedna je na osrednjem trgu nasproti Centre Courta, poleg supermarketa Morrisons in kina Odeon, vsak prvi vikend v mesecu tudi pop up tržnica, Love Wimbledon, na kateri lahko brskate po vintidž modnih dodatkih, povonjate očarljive ročno izdelane svečke in naravno kozmetiko, si izberete prekrasen okvir za sliko, si privoščite sveže marinirane sredozemske olive ali zadovoljite brbončice z okusnim brezglutenskim pecivom.

Celoten članek lahko preberete v reviji 43, poletje 2019.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.