Kempinski Culinary Tour 2019
Chef Thomas Pedevilla iz hotela Palais Hansen Kempinski

Septembra, ko smo na slovenski obali še lahko uživali v pravem poletnem vremenu, smo se na povabilo hotela Kempinski Palace Portorož udeležili edinstvene večerje. V okviru dogodka Kempinski Culinary Tour 2019 smo izbrani novinarji in vodstvo hotela uživali v pravem kulinaričnem doživetju na vrtu restavracije Sophia.

Ta dan je v restavracijo Sophia prišla z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika z dunajske restavracije Edvard. Z okusnimi jedmi nas je razvajal chef Thomas Pedevilla iz hotela Palais Hansen Kempinski. Rojen v družino hotelirjev je chef Pedevilla že v mladosti našel svojo ljubezen do kulinarike. Tekom svojega kuharskega izobraževanje je deloval v številnih restavracijah po Evropi, nagrajenih z Michelinovo zvezdivo, kot so Tantris v Münchenu, Ikarus v Salzburgu ter Vila Joya na Portugalskem. Ob pogledu na meni in imena jedi takoj prepoznamo chefove južno-tirolske korenine.

Chef Tomas Pedevilla v svoje krožnike vnese pravo mešanico alpskega šarma z dotikom Mediterana. V času našega obiska nam je postregel s šestimi hodi, ki so vključevali meso in ribe.

Gosja jetra / rdeča pesa / dimljena jegulja

***

Bavarski gamber / korenje / špinača

***

Bretonske sardine / jajčevci / bučke

***

Jagenjček / šalotka / por

***

Srna / sladki krompir / radič

***

Robidnica / jogurt / črni oreh

»All that matters is the foof, the company and the enjoyment of the guest.«

Chef Pedevilla