LG V50 ThinQ 5G, Sony Alpha 6600 in Human Headphones

Tehnološki zanesenjaki z nelagodjem spremljamo neuspešne in večkrat prestavljene splavitve telefonov s pregibnimi zasloni Huaweii in Samsung ter ugotavljamo, da je LG s svojo rešitvijo za telefon LG V50 ThinQ 5G ubral smotrno srednjo pot. Pametni telefon s 6,4 paličnim zaslonom razen lovorike prvega LG-jevega 5G telefona ne izstopa z ničimer, ga pa dodatek Dual Screen s preprosto namestljivim dodatnim zaslonom spremeni v večfunkcijsko napravo. V Evropi se cena za telefon ustavi pri tisočaku, dodatek pa pod 200 evri.

Sonyjev novinec Alpha 6600 je vsestranski fotoaparat formata APS-C, ki bo s svojo vsestranskostjo zadovoljil najzahtevnejše fotografe in snemalce. V jedru se skrivajo CMOS slikovni senzor z ločljivostjo 24,2 milijona točk, najnovejši slikovni procesor BIONZ X in vezje LSI, znano iz Sonyjevih fotoaparatov polnega formata. Odlikuje ga čas izostritve 0,02 sekunde ter 425 ostritvenih točk s faznim zaznavanjem. Snemanje videa ločljivosti 4K v formatu Super 35 prinaša posnetke z izjemno ločljivostjo (na voljo oktobra; fotoaparat približno 1.600 €, fotoaparat z objektivom približno 2.000 €).

Prvi izdelek novonastalega podjetja Human Inc. so slušalke novega formata – Human Headphones. Brezžični slušalki tesno objameta ušesno lupino in nudita visoko zaščito pred zvokom okolice. S preprostimi gestami lahko upravljate glasnost, preskakujete med pesmimi in prikličete digitalnega pomočnika. Obljubljajo 9 ur neprestanega delovanja in do 30-metrski doseg modrozobe povezave (235 €).