Silhouette Skriti biser iz globin Indijskega oceana

Otok Silhouette je s svojo bogato biodiverziteto edinstven tropski paradiž Sejšelov. Tam svoj prostor pod soncem najdejo mirni dopustniki in ljubitelji aktivnih počitnic. Vanja Žižmond, ki je s partnerjem obiskala že kar nekaj tropskih krajev, je na otoku Silhouette našla popolno kombinacijo lepih peščenih plaž in bujne tropske narave, ki prevzame še tako zahtevnega popotnika.

Otok Silhouette je tretji največji otok na Sejšelih, od leta 2010 pa je del zaščitenega območja narodnega parka. Ko sva s partnerjem prvič stopila nanj, naju je pričakala prijazna hotelska ekipa Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa (vila 1/2 z zajtrkom 440 €+).

Nato smo se podali na spoznavno vožnjo po lepo urejenem domačinskem kraju La Passe ter po več kot 3 km razpotegnjenem tropskem rezortu. Videli smo hiške ob morju, ki nadomeščajo tradicionalne hotelske sobe, več v naravo objetih tematskih restavracij in mostiček, ki omogoča prehod čez sladkovodno jezero (tam živijo mali rakci, v posebnem prostoru pa skupinica mladih kopenskih želvic). Vse to so bili prvi pogledi na pravi mali raj na Zemlji, ki obljublja odličen tropski oddih, in prav to sva tudi iskala. Hitro sva ugotovila, da sva na izjemno naravno bogatem otoku, ki ponuja bistveno več od malega peščenega raja ob lepotah oceana.

Celoten članek lahko preberete v reviji 44, jesen 2019.Revijo s tem člankom lahko kupite tukaj.