Idun Minerals – uporabnicam in denarnicam prijazni švedski kozmetični izdelki

V Kavarni Zvezda, v Narodni galeriji, smo se srečali s švedsko kozmetično znamko IDUN Minerals, ki je bila ustanovljena leta 2011 na mednarodni dan žensk na Švedskem.

Postala je sinonim za kakovostne izdelke z visoko prečiščenimi minerali, kar je švedskemu združenju astmatikov in alergikov omogočilo, da so prvič priporočili puder v prahu tudi osebam z občutljivo kožo. Celo osebe z najbolj občutljivo kožo, z aknami, rozaceo in drugimi nepravilnostmi, lahko izdelke vključijo v svojo negovalno rutino. Ti vsebujejo le sestavine, ki kožo ščitijo, negujejo in vlažijo, ne pa parabenov, silikona, talca, parfumov in bizmud oksiklorida. Izdelki so dermatološko in oftalmološko testirani ter se kitijo s certifikatom švedskega združenja za astmatike in alergike ter posebnim potrdilom ustreznosti strogega nadzora kakovosti združenja švedskih lekarn.

Kot je povedala predstavnica blagovne znamke za Slovenijo, Danijela Susman, je to edina znamka ličil, ki ima odobritev s strani vseh švedskih lekarn in številne certifikate kakovosti. Še več, izdelki so na Švedskem ekskluzivno naprodaj le v lekarnah, ki strogo nadzorujejo sestavine in kakovost. V Sloveniji je na voljo v lekarnah, blagovnicah Nama in Maxi ter v spletni trgovini kozmetika-moja.si

Znamka mineralne dekorativne in negovalne kozmetike nas je navdušila tudi z elegantnim videzom, ilustracije so delo italijanske slikarke Patricie Gucci, ter dejstvom, da je večina njihovih izdelkov veganskih in niso testirani na živalih, pač pa na ljudeh. Tudi embalaža je okolju prijazna, iz reciklirane plastike.

Idun, boginja z zlatimi jabolki

Idun je bila v nordijski mitologiji predkrščanska boginja s skrajnega severa. V posebnem lesenem zaboju je varovala je zlata jabolka, ki so obljubljala lepoto in večno mladost. Podarila jih je bogovom, ki jih je načel zob časa, le ti pa so želeli ohranjati večno mladost. Na glede na to, koliko jabolk je podarila, je v zaboju ostalo enako število jabolk. Tisoč let kasneje sta lepota in modrost boginje Idun še vedno med nami. Kot je boginja podarjala bogovom jabolka, IDUN Minerals podarja lepoto vsem nam.