Gerda, Marisa, Lola, Arianne in Moocha – zvezde Milkinih čokolad

V podjetju Milka, eni najbolj znanih svetovnih znamk čokolade, so se odločili, da bodo začasno zamenjali svojo priljubljeno vijoličasto kravico z resničnimi kravami. Nove zvezde na embalaži Milke – kravice, kot so Gerda, Marisa, Lola, Arianne in Moocha – potrošnikom pripovedujejo svojo zgodbo z omejeno serijo embalaže, temveč tudi na Facebook strani Milka, kjer lahko pokukate v njihovo življenje v Alpah.

Pri podjetju Milka poudarjajo, da se proizvodnja nežne mlečne čokolade začne z nežno pridobljenim mlekom in tudi, da so zelo predani svoji misiji narediti svet nežnejši.

Poleg tega podjetje Milka svoje mleko kupuje na majhnih družinskih kmetijah v osrčju Alp, ki imajo povprečno po 60 krav. Tako lahko kmetje pozorno skrbijo za vsako kravo, Milka pa verjame, da je zaradi nežnega odnosa do krav njihova čokolada nežnejša in okusnejša.

Slovenski potrošniki so si enotni – 69 % jih meni, da mleko, ki je bolj kremasto, izvira z majhnih družinskih kmetij, medtem ko jih več kot 92 % verjame, da način ravnanja s kravami in okolje, v katerem živijo, vplivata na okus mleka, ki ga te krave dajejo.

Na nedavnem novinarskem dogodku smo se pogovarjali s Tino Maze, ki je z Ilko Štuhec obiskala avstrijske kmetije, na katerih živijo slavne Milkine krave. Tam se je na lastne oči prepričala, da živali uživajo na lepih, prostranih pašnikih, občasno pa so deležne tudi masaže.