Hoteli Kempinski uvajajo storitev ‘belih rokavic’

Visoka raven storitev, avtentičnost in empatija so vodilne smernice dela v hotelih Kempinski. Zato uvajajo storitev Kempnski White Glove Service ali Kempinski storitev belih rokavic. Nov program pokriva vse vidike luksuznega hotelirstva in hkrati zajema smernice ter navodila s strani zdravstvenih organizacij ter regionalnih smernic varovanja zdravja.

Benedikt Jaschke, vodja za kakovot in član uprave hotelov Kempinski je dejal: »Gostom želimo zagotoviti, da sledimo najvišjim kriterijem čistoče in dezinfekcije hotelskih prostorov ter da se zavedamo resnosti trenutne situacije in smo se nanjo prilagodili v vseh vidikih svojega obratovanja. A hkrati želimo predstaviti, da vsem tem kriterijem ne le sledimo, temveč jih tudi nadgrajujemo ter personaliziramo v stilu edinstvene storitve, storitve à la Kempinski

Podlaga tej storitvi je priročnik na 50 straneh. Zajema vsa področja hotelirstva; od priprave skupnih prostorov, kot je recepcija, postrežbe hrane in pijače ter čiščenja sob do navodil v spajih in konferenčnih prostorih.

Zaposleni bodo od zdaj nosili rokavice in maske v vseh stikih z gosti. Maske italijanskega oblikovalca Maurel nosijo Kempinski vzorec rož in so jih izdelali le za hotelsko skupino. Kozmetični set v vseh sobah bo poleg zaščitnih mask vseboval tudi majhna razkužila za roke. Hotelsko osebje bo od gostov odmaknjeno najmanj 1.5 m. Tudi pohištvo in javni prostori bodo urejeni z upoštevanami razdaljami. Točke za razkuževanje rok bodo razporejene po hotelu, kartice za sobe bodo razkuževali po vsaki uporabi, bombažne brisače v javnih toaletnih prostorih bodo zamenjali s papirnatimi za enkratno uporabo. Visokokakovostni čistilci zraka bodo zagotavljali čist in svež zrak.

Gostje bodo lahko ob prijavi izbrali popolno zasebnost z znakom Privacy. Tako bodo vse storitve izpeljane, vendar pred gostovimi vrati in ne v sobi.

Hotel Kempinski Palace Portorož bo svoja vrata vnovič odprl v začetku junija. Kmalu bodo odprli tudi plažo Palace, ki bo namenjena tudi nehotelskim gostom.