Nov gastronomski portal

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila nov gastronomski portal www.tasteslovenia.si, ki predstavlja celostno gastronomsko zgodbo Slovenije in nagovarja predvsem ljubitelje gastronomskih doživetij. Gre za pomemben korak pri pozicioniranju Slovenije kot destinacije za edinstvena gastronomska doživetja. Čez točno teden dni bodo znani rezultati prvega Michelinovega ocenjevanja slovenskih restavracij.

Portal www.tasteslovenia.si , ki ga je lansirala STO, obiskovalcem predstavi celostno gastronomsko zgodbo naše dežele, ki temelji na filozofiji »z vrta na krožnik«, lokalnih dobaviteljih, vrhunskih sestavinah ter tradiciji, ki jih slovenski kuharski mojstri nadgrajujejo s svojimi sodobnimi pristopi v avtentična gastronomska doživetja.

»Lansiranje portala Taste Slovenia predstavlja pomemben korak v promociji Slovenije kot trajnostne gastronomske destinacije s prepoznavno visokokakovostno in avtentično kulinarično ponudbo. Privlačne vsebine, estetski vizuali in sodobni dizajn portala omogočajo odlično uporabniško izkušnjo,« je izpostavila Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije in dodala: »Portal pomembno prispeva k nadaljnjemu pozicioniranju Slovenije kot destinacije, ki tudi na področju gastronomije izpostavlja trajnosten in odgovoren razvoj, edinstvenost, kakovost, kreativnost, inovativnost in odličnost. Portal smo lansirali v času, ko bomo zabeležili še en prelomni dogodek slovenske gastronomije, ki smo ga čakali več let. Čez teden dni bodo znani rezultati prvega Michelinovega ocenjevanja slovenskih restavracij, kar pomeni veliko priložnost za predstavitev Slovenije kot vrhunske gastronomske destinacije, saj gre za najmočnejšo in najprestižnejšo tržno znamko  na področju gastronomskih vodnikov z izjemnim globalnim dosegom.«

Vsebinska zasnova portala je bila pripravljena v sodelovanju s strokovnjaki s področja gastronomije in trženja z jasnim ciljem oblikovati portal za tiste obiskovalce, katerih osrednji motiv prihoda na destinacijo je gastronomija. Portal posebno pozornost namenja trajnostni usmeritvi slovenskega turizma in Slovenijo predstavlja kot destinacijo za edinstvena kulinarična doživetja.

Marko Pavčnik, chef restavracije Pavus Grad Laško in član mednarodnega združenja JRE ter strokovne skupine za vzpostavitev portala, je ob tej priložnosti izpostavil: »Zelo sem se razveselil povabila h kreiranju portala, saj se mi zdi nujno, da stroka sodeluje pri nastajanju strateško pomembne spletne platforme v obdobju, ko Slovenija postaja gastronomsko zelo prepoznavna. Gastronomija je pomemben del turistične izkušnje in marsikomu tudi razlog za potovanje, zato se mi zdi ključno, da je vključena tudi v promocijo oz. dodatno izpostavljena. Trudili smo se upoštevati več vodnikov, lestvic, kajti vsak vodnik ima svoje prednosti in pomanjkljivosti. S takim portalom, ki združuje vse to, se te meje različnih kriterijev nekako uravnovesijo in se tako poskuša v največji meri izogniti napakam in dejansko poudariti tiste, ki resnično dobro delajo in soustvarjajo gastronomsko podobo Slovenije. Glede na to, da želimo doseči tujce, je pomembno, da so mednarodni vodniki prisotni, ker imajo mednarodne standarde in ocenjevalce ter tudi veliko težo pri kupcih. Zelo dobro se zavedajo, kje bodo dobili pravo informacijo. Osebno podpiram prihod tujih vodnikov in novih nevtralnih ocenjevalcev, saj verjamem, da bodo ocenjevali anonimno, neodvisno in strokovno.«