Nazdravite s penino Monterosso

Praznični dnevi so pred vrati in če še izbirate pijače k vašim jedilnikom, naj vam prišepnemo ime nove penine, ki bo vašim druženjem dodala prefinjenost: Monterosso Monteclassico rosé 0,75 l.                                  
Gre za Suho peneče vino, Brut Nature Dosage Zéro, iz grozdja montepulciano d’Abruzzo. Vino je bleščeče rožnate barve z elegantnimi drobnimi mehurčki. Ima bogato sadno aromo, ki jo harmonično dopolni masleni vonj sveže pečenih rogljičkov. Vino, narejeno po klasični metodi, je izjemno suho, kar mu skupaj s skladnim srednjim telesom in prijetno mineralnostjo podarja eleganco brez primere. Monteclassico rosé je lahko odličen aperitiv, kot tudi izvrsten spremljevalec raznovrstnih jedi. Monteclassico rosé je najbolj prefinjeno vino posestva Monterosso.

Če prisegate na elegantnejši okus, izberite Monterosso Monteclassico 0,75 l. Suho peneče vino iz malvazije, Brut Nature Dosage Zéro, bleščeče zlate barve z elegantnim zelenim odtenkom, polno drobnih kristalnih mehurčkov. Ima bogato sadno aromo, v kateri se skladno prepletajo note redeče pomaranče in limetine lupine z notami zelenega jabolka in zelene slive. Vse skupaj harmonično dopolni masleni vonj sveže pečenih rogljičkov.
Vino, narejeno po klasični metodi, je izjemno suho, kar mu skupaj s skladnim srednjim telesom in prijetno mineralnostjo podarja eleganco brez primere. To bogato, a umirjeno paleto skladno dopolnjuje pookus sočne vinogradniške breskve. Monteclassico je lahko odličen aperitiv, kot tudi izvrsten spremljevalec izbranih morskih jedi in raznovrstnih sirov.