St. Regis Kairo je odprl vrata na bregovih reke Nil

Medtem ko se svet sooča z omejenimi možnostmi potovanj, je St. Regis Hotels & Resorts konec januarja odprl vrata razkošnega hotela St. Regis Cairo. 39-nadstropni hotel leži na severnem mestnem območju, Corniche, v osrčju živahne egiptovske prestolnice Kairo.

Kairo ponuja živahno mešanico zgodovine, kulture, tradicije in glamurja. St. Regis Cairo bo s svojim izjemnim dizajnom, vrhunskimi storitvami in izjemno kulinarično ponudbo povzdignil luksuzno gostinsko raven v mestu.

Veličastna arhitektura in prestižen interier
Arhitektura hotela je delo priznanega arhitekta Michaela Gravesa, ki je skrbno uravnotežil razkošje s prefinjenostjo in eleganco ter ustvaril občutek veličine. Po notranjosti se nizajo graciozne geometrijske črte in ustvarjajo ponavljajoč se strukturni motiv, ki tiho navaja dediščino regije. Temen les in bogate teksture se kombinirajo z vezeninami, oblogami z bisernimi ploščami, bronastimi in lesenimi rezbarijami, okrašenimi z bleščečim zlatom, bisernimi dodatki indih jemajočimi kristalnimi lestenci, ki ustvarjajo dramatično egipčansko estetiko v sodobni izvedbi. Osupljiva freska Rožnato sonce krasi bar St. Regis. Vsebina upodablja stari Egipt in rojstvo moderne civilizacije.

Izbirate lahko med 366 sobami
St. Regis Cairo se ponaša z 286 razkošno opremljenimi sobami in apartmaji ter 80 luksuznimi apartmaji, ki nudijo razvajanje za najzahtevnejše goste. Trije prostorni apartmaji Royal pričarajo razkošje z žametnimi detajli. Prostoru pripadata tudi zasebni fitnes in savna. Steklene panoramske stene ponujajo najlepše razglede na reko Nil. Vse sobe in apartmaji ponujajo storitev St. Regis Butlerja, ki je ena najprepoznavnejših storitev znamke.

Izvrstna kulinarična doživetja
La Zisa  je sodobna restavracija z južnoitalijanskimi jedmi. Tianma  vas popelje na potovanje v Singapur z okusi Kitajske, Indije in jugovzhodne Azije. J&G Steakhouse ponuja prefinjen izbor zrezkov in rib. Restavracija in bar ob bazenu, Sirocco, je idealen kraj za koktajle ter sredozemske in egiptovske jedi. Envy je glamurozen izbor za posebne večere.

Znameniti St. Regis Bar je navdihnil bar King Cole v New Yorku, kjer se je leta 1934 rodil svetovno znani koktajl Bloody Mary. V njem so na voljo najboljši šampanjci na svetu, redka vina in hišni koktajl St. Regis Bloody Mary z eksotičnim okusom in dišavo hibiskusa.

Iridium Spa St. Regis
Na več kot 1.000 km2 se razteza Iridium Spa St. Regis, ki gostom omogoča, da se v mirnem in vabljivem okolju prepustijo številnim tretmajem. Hotel St. Regis Cairo ima tudi dobro opremljen atletski klub ter notranje in zunanje bazene.